dimarts

Twitter

Twitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats tweets, tuits, o piulades) per mitjà del mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com Twidroid, Twiterrific, Tweetie, Facebook, Twinkle, Tweetboard o TweetDeck.
Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.
Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina del Twitter, mitjançant missatgeria instantània, SMS, RSS i correu electrònic. Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia.


Steven Berlin Johnson descriu la mecànica bàsica de Twitter com a "molt simple":

"Com a xarxa social, Twitter gira entorn del principi dels seguidors. Quan vostè tria seguir a un altre usuari de Twitter, els tuits d'aquest usuari apareixen en ordre cronològic invers, a la pàgina principal de Twitter. Si vostè segueix a 20 persones, veurà una barreja de tuits desplaçar-se cap avall de la pàgina: actualització sobre el desdejuni de cereals, nous enllaços d'interès. Recomanacions de música, fins i tot reflexions sobre el futur de l'educació."


El català brilla a Twitter

Un mapa recull les llengües en què es tuiteja arreu del món, i el català és l'única sense estat que apareix com a dominant en el seu territori

Barcelona


 «El català brilla a Twitter». Diari Ara, 16/11/2011. [Consulta: 16 d'abril de 2013].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada